1. BENDROSIOS NUOSTATOS

1.1. Ši privatumo politika reglamentuoja UAB „PROTOTECHNIKA” (toliau – Įmonė) tinklapių www.prototechnika.lt, www.euroskaita.lt (toliau – svetainė) lankytojo (toliau – Jūs, Jūsų) pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus, tinklapyje talpinamo turinio autorines teises.

1.2. Jei naudojatės svetaine, vadinasi, Jūs perskaitėte ir sutikote su šia Privatumo politika ir joje nurodytais Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslais, būdais bei tvarka.

1.3. Įmonė gerbia Jūsų privatumą, todėl užtikrina Jūsų asmeninės informacijos, pateiktos Įmonės svetainėje, saugumą ir konfidencialumą pagal Privatumo politikoje išdėstytas sąlygas.

1.4. Jūsų asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą nustato ši privatumo politika, Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti teisės aktai.

Duomenų valdytojo rekvizitai:

UAB “PROTOTECHNIKA”

Juridinio asmens kodas: 123060356

Adresas: Žemaitės g. 26, LT-03201, Vilnius

El.paštas.: info@prototechnika.lt

Tel. (+370 5) 213 91 11

2. BENDROSIOS SĄVOKOS

  • Asmens duomenų subjektas – fizinis asmuo, kuris įsigijo arba, pateikdamas užklausą, ketina įsigyti Įmonės siūlomą produkciją, taip pat naudojasi, naudojosi ar ketina naudotis Įmonės teikiamomis paslaugomis arba yra kaip nors kitaip susijęs su Įmonės teikiamomis paslaugomis/produkcija.
  • Asmens duomenys – bet kokia informacija apie fizinį asmenį, kurio tapatybė nustatyta arba ją galima nustatyti.
  • Duomenų tvarkymas – bet kokie su asmens duomenimis atliekami veiksmai, kaip rinkimas, įrašymas, saugojimas, prieigos suteikimas, apribojimas, ištrynimas arba sunaikinimas ir kt.

3. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS, TVARKYMAS IR SAUGOJIMAS

3.1. Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis gautus šiais būdais:

  • Kai Jūs asmens duomenis pateikiate mums. Jūs pateikiate mums savo asmens duomenis, kai bendraujate arba turite teisinių santykių su mūsų Įmone, t.y. perkate produktus ir paslaugas arba registruojatės paslaugoms, kreipiatės į mus prašydami suteikti informaciją, norėdami demo versijos, nemokamos konsultacijos ar dalyvauti internetiniuose seminaruose ir pan. Jums susisiekus su mumis raštu, el. paštu ar telefonu, mes išsaugosime susirašinėjimo, registracijos ar dalyvavimo internetiniuose seminaruose duomenis. Jei nepateiksite savo kontaktinių duomenų, su Jumis nebus įmanoma susisiekti;
  • Kai mums pateikiate asmens duomenis socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją);
  • Kai Jūs naudojatės Svetaine. Kai Jūs naudojatės Svetaine, tam tikra informacija (pvz. IP adresas, naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų Svetainėje skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai, laikas, praleistas Svetainėje, demografiniai duomenys ir, jei atvykote į Svetainę iš trečiosios šalies tinklalapio – puslapio URL nuoroda) yra renkama automatiškai;
  • Kai Jūsų asmens duomenis gauname iš kitų šaltinių, pvz., viešai prieinamų registrų ir kt.

3.2. Surinkti Jūsų asmens duomenys: vardas, pavardė, įmonės pavadinimas, pareigos, telefono numeris, el. pašto adresas, sudarant sutartį ir sutarties duomenys, renkami ir tvarkomi šiais pagrindiniais tikslais:

  • Siekiant atsakyti į Jūsų pateiktas užklausas, t. y. pagal užklausas teikti komercinius pasiūlymus bei informaciją apie siūlomus produktus ir paslaugas;
  • Informacija, susijusi su paslaugų užsakymu ir teikimu, sudaryta sutartimi, sutarties vykdymo tikslu;
  • Paslaugų suteikimo tikslu, renkama informacija, kurią Jūs pateikiate registracijos formose “Noriu išbandyti”, Sužinok, kiek sutaupai”, Rezervuoti skambutį”, Registruotis į webinarą”, “Turite klausimų?”, “Naujienlaiškio prenumerata”.
  • Tiesioginės rinkodaros tikslu, siekiant pateikti Jums pasiūlymus, naujienas, kvietimus į Įmonės organizuojamus renginius ir informaciją apie mūsų produktus ir paslaugas elektroninio ryšio priemonėmis.
  • Teikiamų paslaugų kokybės užtikrinimo tikslu, t. y. siekiant įvertinti Jūsų pasitenkinimo Įmonės teikiamų produktų ir paslaugų lygį atliekant klientų apklausą elektroninių ryšių priemonėmis.
  • Svetainės funkcionalumo tikslais, t.y. kada anoniminiai ir apibendrinti duomenys naudojami siekiant tobulinti Svetainės turinį, funkcionalumą, patrauklumą.
  • Paslaugų suteikimo tikslu, lankantis mūsų socialinėse paskyrose Facebook, Youtube: lankytojų slapyvardžiai, daromi vieši įrašai.
  • Kandidatas į darbuotojus, darbo sutarties sudarymo tikslu: vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, gyvenimo aprašyme (CV nurodyti duomenys).

3.3. Suteikdami asmeninę informaciją taip pat suteikiate mums leidimą susisiekti su jumis paštu, telefonu ar el. paštu tiesioginės rinkodaros tikslais. Jūs turite teisę paprieštarauti arba bet kada atsisakyti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus kreipdamiesi el. paštu crm-mailer@prototechnika.lt, laiško pavadinime įrašydami „Nesiųsti“.

3.4. Priklausomai nuo to, kokiam tikslui pasiekti yra tvarkomi Jūsų pateikti asmens duomenys, įmonėje jie gali būti saugomi nuo 1 iki 3 metų arba tol, kol neatšauksite savo duoto sutikimo šios Privatumo politikos 3.3. punkte nurodytu būdu. Asmens duomenys gali būti saugomi ir ilgesniam laikui, jei tai numato teisės aktai.

4. KLIENTO, KAIP DUOMENŲ SUBJEKTO, TEISĖS

  • Susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi mūsų įmonėje.
  • Gauti su savimi susijusius duomenis, reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis.
  • Tam tikrais atvejais reikalauti, kad asmens duomenų valdytojas ištrintų asmens duomenis.
  • Subjektas turi teisę bet kada atšaukti savo duotą sutikimą, išskyrus atvejus kai tai apsunkintų sutarties, sudarytos tarp mūsų įmonės ir Kliento, įvykdymą ar kitaip pažeistų bei apsunkintų Įmonės prisiimtus įsipareigojimus.
  • Nepavykus išspręsti klausimo su Įmone, duomenų subjektas turi teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, kuri atsakinga už asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų priežiūrą ir kontrolę.

5. SLAPUKŲ NAUDOJIMO TVARKA

5.1. Informuojame, jog, siekiant Jums pasiūlyti sklandų informacijos pateikimą bei visavertes paslaugas, Įmonės svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Slapukai yra įrašomi Jūsų kompiuteryje ar kitame Jūsų naudojamame įrenginyje.

5.2. Bendrovės internetiniame puslapyje naudojami šių tipų slapukai:

  • Analitiniai slapukai (_ga, _gat, _gid). „Google Analytics“ slapukai renka informaciją apie naudojimąsi svetaine ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti svetainėje vykstančius nesklandumus ir parodyti, ar svetainėje rodoma reklama yra veiksminga. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška. Šių slapukų gyvavimo trukmė: 2 metai.
  • Komerciniai slapukai (fr, NID, r/collect, tr). Šie slapukai naudojami tam, kad reklaminiai pranešimai labiau atitiktų Jus ir Jūsų interesus. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų reklamų.
    • Facebook slapukai (fr, tr) leidžia Facebook socialiniui tinklui rodyti reklamą. Šių slapukų gyvavimo trukmė: 3 mėnesiai.
    • „Google“ naudojami „NID“ slapukai. Šie slapukai turi unikalų Google kodą, kurį naudoja, norėdami prisiminti savo nuostatas ir kitą informaciją, pvz., pageidaujamą kalbą (pvz., Anglų kalbą). Šių slapukų gyvavimo trukmė: 6 mėnesiai. 
    • Google Analytics slapukas (r/collect) skirtas siųsti informaciją apie vartotojo įrenginį ir elgseną. Šis slapukas užtikrina, kad reklaminiai skelbimai būtų rodomi tinkamai („Doubleclick“). Šių slapukų gyvavimo trukmė: naršymo seanso metu.

6. KAIP PAŠALINTI SLAPUKUS?

6.1.  Daugelis interneto naršyklių nustatytos taip, kad priimtų slapukus automatiškai. Savo duotą sutikimą galite bet kada atšaukti, pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus. Jūs bet kada galite ištrinti dalį ar visus įrašytus slapukus, plačiau skaitykite >>. Informuojame, kad be slapukų gali tinkamai neveikti kai kurios tinklapio funkcijos.

7. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

7.1. Tolimesnis naudojimasis PROTOTECHNIKA svetainės paslaugomis reiškia šios privatumo politikos laikymąsi.

7.2. PROTOTECHNIKA turi teisę iš dalies ar visiškai pakeisti privatumo politiką ir apie tai paskelbti tinklapyje.